Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Sýr Cottage
  • 500 g Čekanka
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 125 ml Masový vývar
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 20 ks Cannelloni
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 1106.5 mg
  • Vláknina 17871.5 mg
  • Vitamín A 17871.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

  • 3

    Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 4

    V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.

  • 5

    V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.

  • 6

    Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.

Komentáře k receptu