Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 6 g Kopr čerstvý
- 125 ml Olej olivový
- 60 ml Zakysaná smetana
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Salát římský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 52 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 656.1 mg
- Vláknina 15642.8 mg
- Vitamín A 15642.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.
-
2
Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.