Pečená kachna sterilovaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1400 g Kachna domácí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 100.8 mg
  • Vitamín A 100.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme.

  • 2

    Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu