Rajčata plněná tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Tvaroh tučný
  • 50 g Bazalka
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 214.1 mg
  • Draslík 291.6 mg
  • Vláknina 2491.8 mg
  • Vitamín A 2491.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 119.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200 °C.

  • 2

    Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme.

  • 4

    Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty.

  • 5

    Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem.

  • 6

    Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C.

Komentáře k receptu