Nákyp z cukety a baklažánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 300 g Lilek
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 582.5 mg
  • Vláknina 10032.5 mg
  • Vitamín A 10032.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.

  • 2

    V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.

  • 3

    Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu