Zapečená čočka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čočka jedlá
  • 250 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.75 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1276.7 mg
  • Vláknina 78087 mg
  • Vitamín A 78087 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl, přivedeme k varu a přibližně 30 minut povaříme. Poté bobkový list vyjmeme.

  • 2

    Mezitím smícháme mletý zázvor, mletou hořčici, sójovou omáčku a nasekanou cibuli. Směs přidáme k hotové čočce. Vmícháme na kousky nakrájené maso, důkladně promícháme a přemístíme do pečicí formy. Zalijeme medem, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme 60 minut. Na posledních 15 minut pečení odklopíme.

Komentáře k receptu