Pečení sledi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 70 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Sleď čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 455.3 mg
  • Draslík 198.7 mg
  • Vláknina 3252.5 mg
  • Vitamín A 3252.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme.

  • 2

    Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme.

Komentáře k receptu