Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Solamyl
  • 20 g Droždí
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 dl Mléko nízkotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 261.4 mg
  • Vláknina 7438.2 mg
  • Vitamín A 7438.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.

  • 3

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.

  • 4

    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 5

    Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.

  • 6

    Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.

Komentáře k receptu