Zvěřina na portském

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.37 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Víno portské
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kachna divoká
  • 4 plátek Těsto filo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 156.4 mg
  • Vláknina 1020.5 mg
  • Vitamín A 1020.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme divoké kachny, pomeleme stehna a smícháme s vejci, smetanou, solí a pepřem. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a opečeme po všech stranách na másle.

  • 2

    Dohněda opečeme kosti na oleji a nakrájenou cibuli, přidáme vývar a 45 minut vaříme. Omáčku scedíme a povaříme, než začne houstnout.

  • 3

    Kachnu dáme dopéct do trouby na 12 minut při teplotě 170°C.

  • 4

    Kachnu podáváme přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu