Paprikové telecí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Paprika mletá sladká
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 339 mg
  • Draslík 1540.9 mg
  • Vláknina 18854.3 mg
  • Vitamín A 18854.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme.

  • 2

    V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.

  • 3

    Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu