Ryba v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 276 mg
  • Draslík 68.6 mg
  • Vláknina 2889 mg
  • Vitamín A 2889 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Studenou vodou opláchneme očištěné a vykuchané makrely a pokapeme je zevnitř i zvenčí citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Do břišních dutin rozdělíme bazalkové máslo. Dvě makrely zabalíme společně do alobalu a pečeme v troubě 30 minut.

  • 3

    Poté makrely vyndáme z alobalu, odstraníme hlavy, kůži a opatrně vykostíme.

  • 4

    Rozložíme na talíře a pokapeme šťávou, která v alobalu zůstala.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu