Česnekové tuňákové steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 plátek Tuňák obecný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.6 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 508.4 mg
  • Vláknina 3464.3 mg
  • Vitamín A 3464.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě.

  • 2

    Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme.

  • 3

    Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme.

  • 4

    Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky.

  • 5

    Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín.

  • 6

    Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut.

  • 7

    Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran.

  • 8

    Podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu