Mangovo-mátová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 263.8 mg
- Vláknina 3750.6 mg
- Vitamín A 3750.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Manga oloupeme, zbavíme pecky a rozmixujeme na pyré. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ochutíme medem a limetkovou šťávou, přimícháme najemno nasekanou mátu. Nakonec pomalu vléváme pomerančovou šťávu a promícháváme, až vznikne nepříliš hustá hmota.
-
2
Hmotu nalijeme do formiček na nanuky a necháme 2 hodiny mrazit, poté zapíchneme tyčky a mrazíme minimálně další 2 hodiny. Pokud nemáme formičky, nalijeme do plastové nádoby a zamrazíme.