Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 20 g Kopřiva
  • 100 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1.5 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 756.3 mg
  • Vitamín A 756.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené i vařené maso nakrájíme na malé kousky, kopřivy nasekáme, nakrájené žemle namočíme do vývaru, vejce rozšleháme se solí, pepřem a všechny suroviny promícháme.

  • 2

    Skleněnou mísu dobře vymažeme máslem, připravenou směs rozložíme do mísy, kterou vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme 6 minut dusit. Hotovou nádivku vytáhneme z trouby, přikrytou 2 minuty necháme odležet, po vychladnutí krájíme na porce.

Komentáře k receptu