Jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo pomazánkové
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 8 ks Jablka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 193 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 190 g
  • Cholesterol 318.7 mg
  • Draslík 880.8 mg
  • Vláknina 25091 mg
  • Vitamín A 25091 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 140C.

  • 2

    Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. V míse utřeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, přisypeme prosátou mouku, kypřicí prášek a vypracujeme hladké jemné těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a poklademe plátky jablek.

  • 3

    Drobenku smícháme z drcených ořechů, 3lžic mouky, moučkového cukru a změklého másla, prsty promneme a posypeme jí koláč.

  • 4

    Pečeme 30-40minut do zlatohněda.

Komentáře k receptu