Zelenina na grilu po italsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 2 kávová lžička Koření Italia
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pastinák
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 119 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 89.7 mg
- Vláknina 11499.2 mg
- Vitamín A 11499.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme větší misku na zapékání s nepřilnavou vrstvou, do které postupně dáme kousky velké sladké brambory, mrkve a pastináku, přidáme olivový olej, sušené italské bylinky, osolíme a opepříme, promícháme a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Potom přidáme kousky cibule, cukety, červené nebo žluté papriky a pečeme dalších 15-20 minut, občas promícháme. Zeleninu v zapékací misce rozprostřeme v 1 vrstvě, aby se rovnoměrně opekla do zlatohněda.
-
2
Zeleninu přelijeme pomerančovou šťávou smíchanou s balzamikovým octem a medem a pečeme ještě 5 minut.