Hovězí maso dušené se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 80 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Šalotka
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Bobkový list
  • 10 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 3 polévková lžíce Kroupy malé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 763.4 mg
  • Vláknina 6992.2 mg
  • Vitamín A 6992.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi za stálého míchání osmažíme na dvou lžících oleje do hněda pokrájenou šalotku, česnek, mrkev a celer.

  • 2

    Na zbylém oleji osmahneme na pekáči do hněda polovinu na kostičky nakrájeného masa, pak přidáme druhou polovinu, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, bobkový list, osmaženou zeleninu, víno, bujón, malé kroupy, pepř, ochutíme solí, přikryjeme a necháme dusit pozvolna v troubě asi tři hodiny. Občas podle potřeby podléváme vodou.

Komentáře k receptu