Piemontese noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 dl Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1193 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 294.2 mg
  • Draslík 454.2 mg
  • Vláknina 5750.8 mg
  • Vitamín A 5750.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto.

  • 2

    Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku.

  • 3

    Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut.

  • 4

    Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán.

  • 5

    Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu