Zapečená rajčata se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Žervé
  • 6 ks Rajčata
  • 6 ks Sardelová očka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 224.8 mg
  • Vláknina 1925.3 mg
  • Vitamín A 1925.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, seřízneme asi v jedné třetině a vydlabeme.

  • 2

    Na náplň smícháme žervé, olivový olej, špetku soli a nasekané bazalkové lístky.

  • 3

    Rajčata naplníme směsí, navrch přidáme sardelku nebo trošku sardelové pasty, přiklopíme odříznutými kloboučky a naskládáme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky nebo tenké proužky, přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a v troubě předehřáté na 200C pečeme asi 15min.

  • 4

    Podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu