Drobenka bramborová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 175 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 1013.2 mg
  • Vláknina 13535 mg
  • Vitamín A 13535 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme nakrájené brambory na kostky 10 minut.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici a smažíme 5 minut. Vznikne drobenkové sypání. Strouhanku dáme do misky a vmícháme smaženou cibuli, osolíme a opepříme.

  • 3

    Brambory scedíme a dáme do zvláštní misky, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme je. Vmícháme nastrouhaný sýr.

  • 4

    Brambory přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů, dokud drobenka nezhnědne.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu