Salát krevetový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Ředkvička
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Fazolové klíčky
  • 250 g Nudle vaječné
  • 1 ks Mango
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.04 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 144.4 mg
  • Draslík 440.7 mg
  • Vláknina 10603 mg
  • Vitamín A 10603 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy dáme nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme stát 10 minut, poté je necháme okapat a osušíme.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme 5 minut nudle. Sundáme z ohně, přidáme sezamový olej, fazolové klíčky, sezamová semínka a promícháme.

  • 3

    V misce smícháme pokrájené jarní cibulky, mango, krevety, ředkvičky. Přidáme sherry, sójovou omáčku a promícháme.

  • 4

    Smícháme směs s nudlemi a přendáme do servírovací mísy. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu