Zapečená červená řepa s citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 2 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 4387.7 mg
- Vitamín A 4387.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut.
-
2
Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla.
-
3
Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích.