Carpaccio z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 600 g Filety z tresky tmavé
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 176 mg
  • Vláknina 764.3 mg
  • Vitamín A 764.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce.

  • 2

    Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme.

  • 3

    Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 4

    Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou.

Komentáře k receptu