Bílý mandlový dort s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 30 g Strouhanka
  • 250 g Cukr vanilka
  • 150 g Poleva čokoládová
  • 20 g Mandle natural
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 258.5 mg
  • Draslík 282 mg
  • Vláknina 7076.7 mg
  • Vitamín A 7076.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr, vejce, žloutky, citronu nastrouhanou kůru a strouhanku a třeme cca 15 minut. Poté přidáme mleté mandle, neloupané, mleté hořké natural mandle a těsto třeme dalších cca 45 minut. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a podáváme.

Komentáře k receptu