Zapečený řízek ze srnčí kýty
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 600 g Srnčí kýta
- 120 g Sýr Niva (Rokfór)
- 120 g Žampiony čerstvé
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Hrušky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 65.2 mg
- Draslík 418.8 mg
- Vláknina 7084.2 mg
- Vitamín A 7084.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, zakapeme jednou lžící olivového olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na proužky a na sádle orestujeme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme je na silné plátky a osmažíme na másle. Sýr nahrubo nastrouháme.
-
2
Poté řízky usmažíme na slunečnicovém oleji, přeložíme je do pekáče, překryjeme žampiony se slaninou, plátky hrušek, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví.