Gratinovaná zelenina a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Sýr sójový - Tofu
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 4.5 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 943.9 mg
  • Vláknina 20147.5 mg
  • Vitamín A 20147.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou, až změknou. Necháme okapat a dáme stranou.

  • 2

    Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, mouku a rajčatový protlak a povaříme asi minutu. Vmícháme postupně vývar a přivedeme k varu. Podusíme 10 minut.

  • 3

    Do zapékací mísy dáme vrstvu plátků z brambor. Naneseme na ně směs tofu, na tofu naklademe vrstvu z plátků rajčat, lilků a zbylých plátků brambor. Směs z tofu musí být zakrytá.

  • 4

    Smícháme v misce jogurt a rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Jogurtovou omáčku naneseme na plátky brambor.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, při teplotě 190 stupňů. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu