Kuřecí závitky s maďarskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón slepičí
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Pórek
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Hořčice francouzská
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 4421.3 mg
  • Vitamín A 4421.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme.

  • 2

    Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve.

  • 3

    Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě.

  • 4

    Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek.

Komentáře k receptu