Pivní koláč pórkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 351.9 mg
  • Draslík 242.5 mg
  • Vláknina 1864.3 mg
  • Vitamín A 1864.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, piva a soli. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.

  • 2

    Poté těsto vložíme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a v mírně předehřáté troubě koláč 5 minut zapečeme.

  • 3

    V mezičase připravíme náplň. Na drobně nakrájené slanině dusíme pórek nakrájený na plátky, vmícháme žloutek, který jsme umíchali s pivem, smetanou, kořením a solí. Do mírně prochladlé náplně lehce vmícháme pevný sníh ze tří bílků.

  • 4

    Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme, až koláč zezlátne.

Komentáře k receptu