Tofu s fazolkami a kukuřičkami
Suroviny
- 225 g Krupice dětská
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 60 g Sýr Parmezán
- 25 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Mozzarella
- 25 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 132.9 mg
- Draslík 160.6 mg
- Vláknina 5126 mg
- Vitamín A 5126 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.
-
2
Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.
-
3
V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.
-
4
V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.
-
5
Ihned podáváme.