Dvojité věnečky s mandlemi
Suroviny
- 10 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Džem rybízový
- 60 g Cukr moučkový
- 140 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Amonium
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 34.1 mg
- Vláknina 2254.6 mg
- Vitamín A 2254.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.
-
2
Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
-
3
Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.
-
4
Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.