Dvojité věnečky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Džem rybízový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Amonium
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 34.1 mg
  • Vláknina 2254.6 mg
  • Vitamín A 2254.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

  • 3

    Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.

  • 4

    Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.

Komentáře k receptu