Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem
Suroviny
- 225 g Sýr Parmezán
- 200 g Tuňák v oleji
- 125 g Rajčata sušená sterilovaná
- 450 g Těstoviny Rigatoni
- 225 g Ricotta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1055 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 10507.5 mg
- Vitamín A 10507.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymažeme lehce máslem.
-
2
Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme rigatoni, olivový olej a 10 minut vaříme. Scedíme je a necháme vychladnout.
-
3
V misce smícháme rozebraného tuňáka na vrstvičky a ricotuu a vytvoříme hladkou pastu. Směs dáme do pytlíku na zdobení a naplníme jí těstoviny.
-
4
Trubičky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací mísy.
-
5
Smetanu smícháme s parmezánem a osolíme a opepříme. Touto směsí polijeme rigatoni a navrch naaranžujeme pokrájená rajčata. Zapékáme v předehřátě troubě 20 minut.
-
6
Podáváme přímo ze zapékací mísy.