Červený snapper zapékaný
Suroviny
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Sýr Feta
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Snapper
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 7 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 335.9 mg
- Vláknina 7530.1 mg
- Vitamín A 7530.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vnitřek i povrch ryby polijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Tymián vložíme do břišní dutiny.
-
2
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme pokrájenou cibulku, přimícháme rozetřený česnek, přidáme pokrájená rajčata, ocet a rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, poté necháme omáčku vychladnout, přimícháme jogurt, oregano a petrželku.
-
3
Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, přidáme rybu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
-
4
Rybu posypeme sýrem a podáváme.