Sledě na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 50 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 286 mg
  • Draslík 216.3 mg
  • Vláknina 4364.5 mg
  • Vitamín A 4364.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme kůru z poloviny pomeranče. Oloupeme celý pomeranč a dužinu nasekáme.

  • 2

    V misce smícháme pomerančovou šťávu, dužinu, kůru, pokrájené jarní cibulky, estragon a strouhanku. Osolíme a opepříme. Náplň rozdělíme na 4 díly a vyplníme břišní dutiny ryb.

  • 3

    Každou rybu dáme na fólii, kterou jsme potřeli omastkem. Ryby zabalíme a opékáme 30 minut.

  • 4

    Poté ryby rozbalíme a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu