Biskupský chlebíček s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Vaječný žloutek sušený
  • 10 g Cukr vanilka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 50 g Dýně
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 393.2 mg
  • Draslík 183.8 mg
  • Vláknina 4070 mg
  • Vitamín A 4070 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku, třeme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté přidáme nasekané mandle, rozinky a na kostičky nakrájenou, zavařenou dýni. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Formu na chlebíček vymažeme, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 - 45 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a posypeme cukrem.

Komentáře k receptu