Parmice červená po sardinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Ančovička - filety
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Pomeranče
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1 kg Parmice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1413.1 mg
  • Vláknina 7745.5 mg
  • Vitamín A 7745.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.

  • 3

    Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.

  • 4

    Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.

  • 5

    Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.

  • 6

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu