Míchaný špíz s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Jalovec
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 1419.2 mg
  • Vláknina 10643.2 mg
  • Vitamín A 10643.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pivo svaříme s jalovcem a necháme vychladnout. Poté do něj vložíme bůček a roštěnou, které jsme nakrájeli na kostky, osolili a opepřili. Maso necháme pod fólií v chladničce do druhé dne marinovat.

  • 2

    Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme je na kostky, cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Na jehly napichujeme střídavě oba druhy masa, papriku, cibuli a brambory. Poté vše potřeme olejem, poprášíme oběma paprikami a grilujeme.

Komentáře k receptu