Sekaná z pohanky a čočky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 70 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 42 g Droždí
  • 300 g Pohanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 844.2 mg
  • Vláknina 32439.8 mg
  • Vitamín A 32439.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promytou pohanku uvaříme v 6 dl vody na kaši. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut.

  • 2

    Přebranou a promytou čočku zalijeme 4 dl vody a pomalu ji vaříme přibližně 15 minut do poloměkka. Poté pohanku a čočku scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si slaninu osmažíme dozlatova, škvarky ze slaniny vyjmeme a dáme k čočce. Na omastek ze slaniny dáme droždí, které za stálého míchání rozpustíme a vysmažíme (droždí je bez vody) a též přidáme k čočce.

  • 4

    Ještě doložíme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, majoránku, cibuli, prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme a utvoříme z ní šišku. Těsto musí být tuhé a suché. Šišku sekané z pohanky a čočky přeneseme do zapékací mísy s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 50 minut.

  • 5

    Upečenou sekanou nakrájíme na porce a podáváme ji teplou i studenou.

Komentáře k receptu