Kuře na bazalce a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 6 ks Celer - nať
  • 50 ks Bazalka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 1196.3 mg
  • Vláknina 5729.3 mg
  • Vitamín A 5729.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do každého stehýnka uděláme tři zářezy, potřeme je sójovou omáčkou. Rozehřejeme olej ve woku a smažíme na něm za častého obracení stehýnka 20 minut, dokud nejsou propečená.

  • 2

    Nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, pokrájenou mrkev a celer přidáme do woku a 5 minut smažíme. Vmícháme chilli omáčku, zakryjeme a necháme chvíli bublat.

  • 3

    Rozehřejeme v jiné pánvi olej, přidáme bazalkové listy a listy smažíme 30 vteřin. Poté necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 4

    Na ohřátou servírovací mísu dáme stehýnka a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu