Koláč s rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Rybíz červený
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 275.2 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku zpracujeme s 25 g másla na drobenku. Zapracujeme do ní 1 lžíci studené vody, až se směs spojí. Směs propracujeme, utvoříme z ní kouli, zabalíme ji do fólie a dáme ji na 30 minut do lednice chladit.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rybíz, cukr a 1 lžíci vody. Přivedeme k varu a za stáleho míchání povaříme 2 minuty.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a dáme do formy, vyložené pečicím papírem.

  • 5

    Vychladlý rybíz scedíme, poklademe na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut.

Komentáře k receptu