Zapékané hovězí na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Ořechy vlašské
  • 210 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprika zelená
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 855.9 mg
  • Vláknina 4541.8 mg
  • Vitamín A 4541.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit.

  • 2

    Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct.

  • 3

    Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí.

Komentáře k receptu