Pečeně plněná klobásou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Zázvor mletý
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 561.6 mg
  • Vláknina 1403 mg
  • Vitamín A 1403 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu nakrájíme na tenké pásky, kterými prošpikujeme maso.

  • 2

    V hrnci roztopíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme osolené a prošpikované maso, z každé strany ho opečeme.

  • 3

    Zalijeme vývarem, okořeníme, přidáme zázvor, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 120-150 minut. Po dobu pečení poléváme maso vývarem a potíráme máslem.

  • 4

    Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a šťávu zahustíme: Na pánvičku dáme sádlo, mouku zapražíme dorůžova, posypeme sladkou paprikou a vylijeme do hrnce.

Komentáře k receptu