Kapr podle pekaře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kapr obecný
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 855.2 mg
  • Vláknina 243.2 mg
  • Vitamín A 243.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Poté zakapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem.

  • 2

    Porce vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo a v předehřáté troubě pečeme, až ryba zezlátne. Porce při servírování sypeme drobně sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu