Škubance s mákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mák mletý
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5438 kcal
  • Sacharidy 600 g
  • Tuky 307 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 240 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 5569.4 mg
  • Vláknina 130000 mg
  • Vitamín A 130000 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114 mg
  • Vitamín E 85.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Když jsou hotové, scedíme půlku vody. Zbylé brambory zasypeme moukou, promícháme, dáme vychladnout. Z vlažných brambor vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Na pánvičce rozehřejeme olej, uškubneme kousek těsta, dáme na horký olej a dozlatova opečeme. Pečeme jen z jedné strany.

  • 3

    Hotové škubance naskládáme na talíř, posypeme mákem a cukrem a polijeme na pánvičce rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu