Tuňákem plněná rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 248.7 mg
  • Vláknina 4351.8 mg
  • Vitamín A 4351.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.

  • 2

    Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.

  • 3

    Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.

Komentáře k receptu