Skopové maso na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 600 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 4004.5 mg
  • Vitamín A 4004.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso (vybíráme maso bez kostí) opláchneme, okrájíme všechen lůj a maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka a nastrouhaný česnek. Poté do hrnce vložíme maso, lehce orestujeme, k masu přidáme chleba nakrájený na kousky a vše zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme zhruba tři čtvrti hodiny. Poté hrnce odstavíme a necháme vychladnout. Zkusíme, zda je maso měkké a servírujeme.

Komentáře k receptu