Vanilkový piškot s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 230 g Kandované ovoce
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr vanilka
  • 90 g Mandle mleté
  • 50 g Kandovaná citronová kůra
  • 170 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 93.7 mg
  • Vláknina 2015 mg
  • Vitamín A 2015 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.

  • 2

    Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.

  • 3

    Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.

  • 4

    Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.

  • 5

    Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.

  • 6

    Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.

  • 7

    Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.

Komentáře k receptu