Lilky a sedm druhů koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lilek
  • 50 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.56 hrnek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sedm druhů koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.1 mg
  • Vláknina 8508 mg
  • Vitamín A 8508 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.

  • 2

    Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.

  • 3

    Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.

  • 4

    Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.

  • 5

    Poté necháme okapat a podáváme horké.

Komentáře k receptu