Plněná paprika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Korintky
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Paprika žlutá
  • 10 ks Máta
  • 0.5 ks Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 685.6 mg
  • Vláknina 6977.8 mg
  • Vitamín A 6977.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 273 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.

  • 3

    Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.

  • 4

    Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.

  • 5

    Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.

Komentáře k receptu