Ďas na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 50 ml Voda pitná
  • 120 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rýže dušená
  • 1 ks Citronová kůra
  • 6 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Mořský ďas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 139 mg
  • Vláknina 4239.5 mg
  • Vitamín A 4239.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí plátky obalíme ve škrobu a osmažíme na wok pánvi na oleji. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé. Do woku dáme čtyři prolisované stroužky česneku a chilli papričky na plátky na dvě minuty. Pak vložíme cukr, šťávu, kůru a vodu. Omáčku přivedeme k varu a povaříme dvě minuty.

  • 2

    Rybu polijeme omáčkou a podáváme ji s rýží a plátky citronu.

Komentáře k receptu