Sezamovo-paprikové hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 1.5 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 475.2 mg
  • Vláknina 8709.5 mg
  • Vitamín A 8709.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájené hovězí obalíme v sezamu a poté orestujeme ve woku na lžíci sezamového oleje dohněda a odložíme.

  • 2

    Na zbývajícím oleji orestujeme ve woku růžičky brokolice, nasekanou chilli papričku, proužky papriky a chilli olej po 5 minut. Směs zalijeme vývarem, který nejprve ochutíme sojovou omáčkou, chilli vločkami, prolisovaným česnekem, škrobem a nastrouhaným zázvorem. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit 5 minut. Přidáme připravené maso a vaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu